Phytoterapi

Ordet ’phytoterapi’ stammer fra det græske ord ’phyton’,  som betyder lægeplante. En phytoterapeut er således en terapeut, der har specialiseret sig i at arbejde med ekstrakter fra lægeplanter til individuel behandling. Det sker naturligvis altid samtidig med tilskud af relevante vitaminer/mineraler/fedtsyrer, samt kost- og livsstilsregulering.

En phytoterapeut kan ses, som en sparringspartner, der hjælper med at afdække nuværende og tidligere problematikker, med det formål, at styrke optimering af sundhed og vitalitet både fysisk og psykisk.

Vores krop arbejder døgnet rundt med at regulere og skabe en så god balance som mulig på alle plan. Mangles der tilførsel af vigtige næringsstoffer eller andet, starter den med at vise svage tegn. Det kan eksempelvis være, hvis vi får hovedpine, fordi vi ikke har fået drukket nok vand i løbet af dagen. Det modsatte er også tilfældet. Indtager vi på den ene eller anden måde forskellige stoffer, som ikke er gode for kroppen, vil den også forsøge at sende besked til os. Jo længere tid vi ignorerer,  jo stærkere signaler forsøger kroppen at sende til os.

De mest almindelige, prædisponerende faktorer kan være forureningskilder, en kost fattig på næringsstoffer, stimulanser, bekymringer, dårlig søvn og ikke mindst når mængden af opgaver, der skal udføres, er større end tiden til reelt at få dem udført.


Når vi, eksempelvis på baggrund af psykisk og/eller fysisk stress, langsomt men sikkert reducerer kroppens vitalitet, efterlades vi i en situation, hvor kroppen er mere åben og modtagelig for akutte sygdomsudbrud og siden måske deciderede kroniske sygdomme. Vi kan også opleve en pludselig genopblussen af symptomer på tidligere sygdomme, som vi ellers mente at have overvundet.

Derudover befinder vi os i en situation, hvor arvelige sygdomme kan komme i udbrud, nu hvor kroppens hårfine balance er forstyrret.

Tager vi hånd om de første og spæde signaler fra kroppen om, at alt ikke er optimalt, kan vi med forholdsvis enkle ændringer, hjælpe kroppen til genfinde sin balance. Er generne blevet dybere og/eller kroniske anvendes potente urteekstrakter samt andre relevante tilskud. Alt, med det formål at fremme kroppens egen regeneration.


Titlen phytoterapeut® er beskyttet og kan kun opnås ved uddannelse på Urteskolen.

Du kan læse mere om phytoterapi på skolens hjemmeside, www.urteskolen.com

Du kan også læse mere om phytoterapi her